Pinligt 1 Dittes familie

 Omslagsillustration: LineJ
 
Peter Malherbes Jensen
 
Samtidig med udgivelsen af Pinligt! Væddemålet, er de tre første bind i serien blevet genudgivet i nye bearbejdede udgaver.
 
 
 
 
I 2003 udkom Pinligt  på hollandsk.

Ditte er 13 år og har det virkelig ikke let. Hun er belemret med verdens mest pinlige far og en mor, som det er umuligt at have hemmeligheder for. En nævenyttig lillesøster og en rigtig klog storebror (det synes han i hvert fald selv). Til gengæld er Rasmus fra klassen ret sød. Det er Ditte bare ikke helt klar over endnu. Hendes højeste ønske er at komme på efterskole. Desværre er det temmelig dyrt, så der er ikke meget håb om, at Ditte kan slippe væk fra familien foreløbig.

Da præsten tændte for mikrofonen, lød en høj hylen, som gav ekko i det store kirkerum.
”Han må have noget hjælp,” sagde far og rejste sig, ”ellers får vi jo aldrig Ditte konfirmeret.” Og inden mor nåede at reagere, var han oppe på prædikestolen.
Far skruede hurtigt ned for lydstyrken og fik det til at holde op med at hyle. Præsten smilede forlegent, da far bøjede sig ind over mikrofonen og sagde: ” 1-2-3 – det er en prøve – 1-2-3.”

 

Pinligt! har fået nyt navn og hedder nu:
Pinligt! Dittes familie.


Anmeldelser:
"Der er friske pinligheder at hente i Pinligt. Selv om det mest er møntet på faderen, opfører både mor, storebror og lillesøster og såmænd også mormor og onkler sig ligeså skrækkeligt pinligt. Og ditto sjovt for læseren. Ingen udleveres, og i de bedste kapitler kommer man ind under huden på hovedpersonerne - lidt af en sjældenhed i den slags situationskomiske romaner."
Kari Sønsthagen/ Berlingske Tidende

Denne bog er enkel. Meget enkelt skrevet, men det er netop det, der simpelthen gør den så sød, spændende og sjov. Man kan bare mærke stemningen så tydeligt i hele kroppen, når faren gør den ene pinlige ting efter den anden. På Dittes vegne kan man kun sidde og krumme tæer. Om du er 8 eller 16 er bogen lige sjov. Lærke Bonnesen, Fyens Stiftstidende.

 

Ny lektørudtalelse:
Dejlig ungdomsserie, hvis opdaterede 2. udgave nok skal vække målgruppens interesse endnu engang
Bogen har nydt godt af en gennemskrivning. Sproget er mere tidssvarende, og ombytningen og tilføjelsen af et par kapitler giver en god rød tråd videre til de næste bøger
Sproget er flydene og veloplagt, og serien hænger godt sammen.
Lektør: Pia Boisen Michelsen