Dyrenes Jul
Illustrator: Bodil Nederby
 
 
Jul på landet
 
Illustrator: Bodil Nederby
 
 
Børnenes Ænsyklopædi
 
Illustrator: Tove Krebs Lange
 
 
 
 
 
 
 
Både med og uden tørklæde
Illustrator: Annemette Bramsen
 
 
 
Verdens modigste dreng
Illustrator: Søren Jessen
 
 
 
Ræven og uglen
Illustrator: Jan Mogensen
 
 
 
 
 
Sokkeslugeren
Illustrator: Helle Vibeke Jensen
 
 
 
 
Den fantastiske skovtur
Foto: Claus Ørsted
 
 
 
Huhuu! Nu’ det jul!Udkom i 2007, og er en antologi, hvor 23 forfattere har skrevet 24 julehistorier. Historierne er dramatiseret og indspillet på CD. Jeg har to historier med: 
 
Dyrenes jul
Nissen har inviteret alle skovens dyr til juleaftens. Mikkel ræv er sur, for denne ene dag om året skal der nemlig være fred mellem alle dyrene. Alle skal kunne møde trygt op til nissens julefest. Men Mikkel ræv lægger en snedig plan.
 
Historien er illustreret af Bodil Nederby og er indtalt af Mille Dinesen.

 

 

 

Jul på landet
Sanders forældre er vildt stressede, og er derfor flyttet på landet for at få fred og ro. Når de nu bor på landet, så skal de også holde jul, som man gør på landet. De vi lave det hele selv. Men det er slet ikke så let, og så kan man godt gå hen og blive rigtig stresset.
 
Historien er illustreret af Bodil Nederby og er indtalt af Søren Sætter-Lassen.

 

 

 

Børnenes Ænsyklopædi udkom i 2007, og beskriver en verden set med 64 danske tegneres og forfatteres øjne. En blanding af godnathistorier og små, sjove, kloge og fortællende beskrivelser af ting og sager.

Min historie hedder Solen, og er Illustreret af Julie Kyhl.

Pigen ville ikke sove, hun ville være oppe lige indtil solen gik ned. Men hvor gik solen egentlig hen, når den gik ned. Gik den i seng?
”Nej, den går over på den anden side af jorden.” svarer faren.
”Hvis jeg var der, skulle jeg så i seng?”
”Nej for så var det jo dag.”
”Så skal jeg bare gå med solen rundt om jorden. Når den går, går jeg med. Så vil den aldrig gå ned, og jeg skal aldrig i seng.”
”Men så skal du løbe meget hurtigt.”
”Jeg kan løbe meget hurtigt.”
Og det kunne hun.

 

 

Aben med den lange hals og de brune pletterudkom i 2006, og er en antologi, hvor 27 forfattere har skrevet 30 historier, som alle tager udgangspunkt i emnet: Fremmed i Danmark. Historierne er dramatiseret og indspillet på CD. Min historie hedder:

 

Både med og uden tørklæde

Den handler om et skolestævne i indendørsfodbold kun for piger, og om man kan spille fodbold med tørklæder på. Det mener drengene i klassen ikke at man kan, men pigerne er af en anden mening.

Historien er illustreret af Annemette Bramsen, og er indtalt af Jeppe Vig.

 

 

Godnathistorier for digudkom i 2005, og er en antologi, hvor 26 forfattere har skrevet 30 nye godnathistorier. Historierne er dramatiseret og indspillet på CD. Jeg har to historier med:

Verdens modigste dreng

Handler om Alexander, som ikke er bange for noget, om det så er: Løver, hottentotter, ride gennem en ørken, klatre i høje bjerge, gå gennem en jungle, møde tigere, ulve, bjørne eller svømme med hajer. Han vil bare ud og opleve hele verdenen. Men så er der alligevel en enkel lille ting, som han er bange for…

Historien er illustreret af Søren Jessen og er indtalt af Anders Lund Madsen.

 

 
 
 
 

Ræven og Uglen

Handler om en ensom ræv og en ensom ugle. Uglen tuder så skrækkeligt, at ingen kan holde ud at høre på den, og ræven hyler hele tiden, så der er heller ingen, der har lyst til at være sammen med den. Så da de tilfældigt mødes en aften, bliver de enige om at blive venner. Men er det en god ide for en ugle, at være ven med en ræv?

Historien er illustreret af Jan Mogensen og er indtalt af Sebastian Klein.

 

 

 

 

 

Sokkeslugeren udkom 1. gang i 2002 i Landet længere væk, som er en bog hvor 73 illustratorer har tegnet til korte tekster for børn. I 2004 kom den med i antologien Små gys for krudtugler & englebasser. Begge steder er den illustreret af Annemette Bramsen. I 2006 udkom den i Omme Bag skabet. Læs litteratur i 3. - 4. klasse, illustreret af Helle Vibeke Jensen. Og i 2007 i Fandango: Dansk for 3. klasse. Her er den illustreret af Lise Arildskov.

Hvem er det der altid spiser ens ene sok, så det aldrig er muligt at finde to der er ens?

 

 

 
 

 

Den fantastiske skovturer min første og foreløbige eneste billedbog, og var da den udkom i 1993 en nyskabelse idet billederne dels bestod af fotografier, dels ind scannede dyr og så egentlige illustrationer. I dag kan det gøres alle der er over 8 år og en hel del bedre.

 
Mie og hendes far går tur i skoven. Mies far taler om ræven som det farligste dyr i skoven, men Mie synes hun kan se en tiger.